Strokartonfabriek De Toekomst Scheemda

Langs de A7 bij Scheemda liggen de oude strokarton fabrieken De Toekomst I en II.

Beide zijn rond 1900 gebouwd en zijn tot 1968 gebruikt voor het maken van strokarton. En na 1968…. kwam er de klad in.. en kwamen ze zwaar in verval.

In 2005 is De Toekomst I al compleet gesloopt, maar in 2009 kwam er weer hoop voor De Toekomst II.

Het werd toen omgebouwd naar een soort van expositie en evenementenlocatie en dat leek zowaar te gaan lukken! Zelf zijn we er in die tijd ook geweest en toen waren de daken weer dicht, was het een leer-werk plek geworden en was er een mooie expositie waardoor we ook de kans hadden vrij door het pand heen te lopen.

Maar helaas… het geheel ging failliet… en een nieuw plan in 2015 ging ook niet door. In 2016 is het geheel verkocht (voor een appel en een ei) aan een projectontwikkelaar… en sinds die tijd… gebeurt er weer niets en stort alles langzaam maar zeker weer in… Jammer, al met al zijn er letterlijk tientallen miljoenen Euro’s ingestoken… en het lijkt letterlijk weggegooid geld te zijn geweest… Op https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Toekomst_(strokartonfabriek) vindt je meer info over dit debacle. Al met al.. geniet maar van de foto’s, ze hebben nogal wat gemeenschapsgeld gekost…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

nl_NLDutch