Praia dos Piratas Portugal

Iets met “Ja leuk, laten we gaan trouwen”, een dominee (Kent) die je nog uit Warschau kent en die inmiddels via Engeland naar Portugal is verhuisd en dan zoek je dus een trouwlocatie aan de kust in Portugal. Dat dus. 🙂

Al zoekende (Google Maps draaide overuren) en met hulp van Kent kom je dan uit bij… Praia dos Piratas Portugal. In het Nederlands… Het Piraten strand. Alleen die naam al, helemaal geweldig!

Dan stap je dus samen in een vliegtuig.. en je hebt eigenlijk geen idee waar je dan uitkomt. Ja, je hebt wat gezien op Google Maps, een paar foto’s die wel iets laten zien, maar ook weer niet zoveel en dat was het dan wel weer… Je start in Portugal je navigatie software en je wilt dus naar de locatie 37,073883 / 8,283702. De weg stopt… en je loopt een paadje in….

En dan kom je in een soort maanlandschap uit… kraters, zandsteen…. en dan….

En dan kun je naar beneden klauteren… soms zittend… en kom je uit in een beschutte baai… waar niemand is…

Het geheel is surrealistisch en de rotsen zitten vol met schelpen en fossielen. En dan zie je de piraat!

Als je kijkt naar de doorgang tussen de kloof aan de achterkant (daar kom je dus “binnen” zie je in de ingang een soort van poppetje met daarboven de papegaai die op de piraat staat. (Geen idee hoeveel die Portugezen hadden gesnoven toen ze dat hadden bedacht, maar inderdaad… met wat creativiteit zie je hier dus de naam waar dit strandje zijn naam van heeft gekregen.

En als je je dan omdraait… zie je de zee….

Al met al een meer dan unieke plek en de reis meer dan waard. We hebben er een heerlijke trouwdag gehad, verder niemand die je komt storen en genieten van een waanzinnig stukje woeste natuur wat “onze lieve Heer” daar zomaar heeft gemaakt… voor ons… om heerlijk van te kunnen genieten.

En als je er zelf heen wilt? STEVIGE wandelschoenen aan en niet al te bang zijn. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

nl_NLDutch