Wernigerode Museum für Luftfahrt und Technik

Een leuk museum wat vooral gericht is op luchtvaart. Mooiste stuk was eigenlijk een zelf gemaakt vliegtuig met een.. .trabant motor! Jawel!

Jatho nagebouwd toestel

In het museum staan (ongeveer) 50 verschillende vliegtuigen / helikopters opgesteld in een zeer nette omgeving. Bijna te netjes eerlijk gezegd maar dat is een kwestie van smaak.

Vliegtuig in tijger beschildering

Maar laten we eerlijk zijn.. is dit niet fraai! Deze kleurstelling was ik nog nooit in het wild tegengekomen en het staat hem goed eerlijk gezegd.

nachtjager 2e wereldoorlog

Naast de nodige toestellen hebben ze ook een hele fraaie verzameling aan cockpit, schietstoelen en andere onderdelen waaronder ook een unieke verzameling aan ww2 spul. Dat waren we nog niet eerder tegengekomen in deze mate en met daarbij een prima beschrijving wat het is, waarvoor het is gebruikt en hoe ze eraan gekomen zijn. En als je het niet weet… kun je het altijd vragen aan een clubje van enorm enthousiaste vrijwilligers.

bockworst met aardappelen

Oh ja.. vergeet de kantine niet te bezoeken. 🙂 Typisch duits eten en één bordje was niet voldoende.. dit was bordje nummer 3… lol.

Ala, geniet van de foto’s en als je meer info zoekt, dat staat op https://www.luftfahrtmuseum-wernigerode.de/

4 reacties

 1. Kees schreef:

  Vliegtuigen hebben niet direct mijn interesse, maar vanwege de Oost-Europse uitstraling (en de kantine) lijkt me dit toch een keer het bezoeken waard.

  • admin schreef:

   Is het zeker. Staat voldoende oost Duitse meuk om van te genieten. De “west” spullen sla ik meestal ook over moet ik eerlijk zeggen. 🙂 Er staat in dit museum ook een zelf gemaakt toestel met een Trabant motor en de hele geschiedenis van de bouw wordt uitgelegd. Is wel een dingetje geweest om dat te fabrieken, maar de Trabant motor was achteraf gezien niet de beste keuze…

 2. willem schreef:

  vaak in Wermigerode geweest doch nog niet hier, de volgende keer zal ik er zeker een bezoek aan dit leuke museum brengen

  • admin schreef:

   Is zeker de moeite waard. Zit nog veel meer in die regio wat de moeite waard is, maar waar maar weinig mensen komen. Dit is ook zoiets: https://www.nproject.org/nl/musea-spoor-/-modelspoor-en-evenementen/eisenbahn-und-spielzeugmuseum-quedlinburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

nl_NLDutch