Technikmuseum Magdeburg

In Magdeburg staat nog een heel oud en mooi Techniek Museum met daarin primair oude DDR spullen.

Het bevindt zich in een oude gieterij waar ooit eens gepantserd staal werd gegoten voor tanks e.d. Na de 2e wereldoorlog lag zo’n 80 procent daarvan in puin en is de rest stevig geplunderd door de russen die het als “terug-betaling” zagen.

In 1969 is het weer in gebruik genomen als Schwermaschinenbaukombinats “Ernst Thälmann” en dat is in gebruik geweest tot het einde van de DDR. En met het einde van de DDR kwam ook aan deze fabriek een einde.. een helaas bekend verschijnsel in deze regio… de vraag naar hun producten storte in, de productie kwam stil te liggen, fabriek gesloten, personeel op straat…

In 1995 is er begonnen met dit museum en er staat dus heel veel ex DDR stukken in!

Verwacht geen gelikt museum, maar wel een plek met heel veel atmosfeer en vooral veel unieke stukken. Van vrachtwagens tot wat spoor gerelateerd spul, van fiets tot drukpers en nog veel meer.

Maar wat er vooral hangt… is nog een heerlijke DDR sfeer van de fabriek zoals die toen is geweest. Propaganda is overal en nergens te vinden en de DDR producten zijn te zien voor zover je oog reikt. Zeker een aanrader. Op https://www.technikmuseum-magdeburg.de/ staat meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

nl_NLDutch