Pantsermuseum Munster

Dit is zo’n museum waar ik niet meer van weet hoe ik er ooit ben gekomen… zou een museum kunnen zijn van “he! Daar staat een bordje museum, eens zien wat het is”… en dan kom je een pareltje tegen!

Dit museum heeft een zeer(!) grote collectie van meer dan 150 tanks, pantservoertuigen en vrachtwagens. Het leuke is dat er relatief veel “oost” materieel staat, iets wat we nog niet eerder zijn tegengekomen in het “westen”. Nationale Volksarmee (NVA DDR) en Sovjet-Unie spul staat er dus ook meer dan voldoende. Neem bijvoorbeeld Russische T-34, de tankjager SU-100 en de T-62 en wat instructiematerieel van de NVA waaronder een opengewerkte tank die is gebruikt als instructie materieel. Uniek!

Verder was de replica van de A7V, een M48 Patton tank, de Panzerkampfwagen I, II, III, IV, 38(t), Panther, Tiger I, Tiger II, Sturmpanzer VI en de pantserhouwitser Wespe. Leuk om eens allemaal in het echt te zien. (evenals de Leopard tanks die de meesten wel kennen). Al met al een geslaagd museum en hij staat op de lijst om nog een keer te bezoeken.

3 reacties

  1. Remco van Kleij schreef:

    Heel bijzonder

  2. Nino schreef:

    De Tiger I die daar staat is van plastic XD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

nl_NLDutch