David Hasselhoff Museum

Sommige dingen in het leven zijn zo slecht dat ze goed zijn. Het fenomeen David Hasselhoff is daar één van, en het museum wat er bestaat in Berlijn is geheel in stijl opgezet. Zo slecht dat het goed is.

Wie kent de man niet van Knightrider, Baywatch en het nummer “Looking for freedom”? En met dat muzieknummer “Looking for freedom” is de link met Berlijn gelegd.

In 1989 (na de val van de muur) heeft “The Hoff” er een concert gegeven wat voor die tijd legendarisch was. Het oud / nieuwjaarsfeest was het eerste grote concert wat werd gegeven na de val van de muur en dat gaf nogal een sfeertje zeg maar. Het nummer “looking for freedom” is daardoor bijna synonym geworden aan de val van de muur voor veel mensen en de rest…. is geschiedenis.

Het concert op dat moment was legendarisch, David Hasselhoff / The Hoff werd een deel van die legende, tot er spreekwoordelijk zelfs werd gezegd dat “David Hasselhoff heeft de muur neergehaald”. Wat natuurlijk onzin is, maar zo gaan legendes nu eenmaal.

Nu is het ego van David Hasselhoff ook niet bepaald klein te noemen, dus dat versterkt elkaar ook nog eens geweldig! David Hasselhoff is daarmee legendarisch te noemen en heeft zelfs een museum in Berlijn! Nou jou…museum…. een halletje onderin een jeugdherberg is het eigenlijk. En dat maakt het helemaal geweldig!

Er is zelfs een (mislukt) burgerinitiatief om de straat waar dit “museum” zich bevindt om te noemen naar de David-Hasselhoff-Straße inclusief bijbehorende facebook pagina!

Originele spulletjes van BayWatch, de bekende rode zwembroek, de bijbehorende foto’s in een “goud” geschilderd kastje, de kwaliteit spat van de muren af.

Verder natuurlijk de nodige prullaria van de serie NightRider inclusief boeken, de DVD-serie, en veel spullen die getekend zijn door The Hoff zelf! Kneuteriger kan het niet worden.

Al met al één van de beste of slechtste musea die we ooit hebben bezocht. Je vindt het onderin de kelder van een hostel, toegang gratis en ze verkoper er ook één souvenir wat je natuurlijk ook mee moet nemen. 🙂 Ga er geen uren voor omreizen, maar als je toch in de buurt bent: DOEN!

Oh ja…. David Hasselhoff is hier zelf ook twee keer geweest. Als dat geen reden is om het zelf ook te bezoeken weten we het ook niet meer.

4 reacties

 1. Kees schreef:

  Ook al is het gratis, ik zou dit museum zelf niet hebben bezocht. Maar wel met plezier je verslag gelezen en bekeken.

  • admin schreef:

   Is echt alleen iets als je van “gestoorde” dingen houdt. Het currywurst museum was er ook zo eentje, ging ook echt nergens over. LOL. Historisch heb je er geen fluit aan, je leert er ook niets, maar ala. Soms zoeken we juist die slechte musea op, even niets aan de kop in een wereld die soms nogal gesoord is…

 2. Marco schreef:

  Aan het Boterdiep, op de hoek met de Wipstraat in Groningen zie je al jaren een levensgrote poster van The Hoff voor het raam staan. Op Google Maps is ie zelfs te zien 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

nl_NLDutch