Danmarks Flymuseums

In Skjern (Denemarken) staat het “Danmarks Flymuseum”. Een relatief onbekend pareltje wat meer dan de moeite waard was om te bezoeken

Op het moment van bezoek zijn er (ongeveer) 60 van de 70 toestellen te bezichtigen. De rest staat in opslag, is uitgeleend of wordt gerestaureerd en als je dan ziet hoe ze dat doen en wat het eindresultaat is, dan is dat zeker indrukwekkend te noemen.

Het geheel is thematisch opgezet als moet je daar niet teveel van verwachten. Kan natuurlijk ook zijn dat ik zelf domweg te weinig kennis van de materie heb om de thema’s überhaupt te zien. Lol. Wat absoluut leuk is om te zien zijn de “lokale” toestellen. Al met al toch indrukwekkend wat zo’n relatief klein land aan luchtvaart historie heeft.

In 2006 is er een hal bijgekomen en die hebben ze specifiek gewijd aan de historie van de RDAF (Royal Danish Air Force ) Dit gedeelte is (voor wat ik begreep) eigenlijk een eigen soort museum, maar als bezoeker merk je daar verder niets van. (zelfde ingang, kaaartje e.d.) Hier staat een mooie verzameling van de eerste toestellen uit 1911 tot bijvoorbeeld de F16 toestellen die in de meer recente historie zijn gebruikt.

Al met al een heerlijk rustig en prachtig museum. Er staan er paar prachtige vliegtuigen tussen die ook nog eens echt Deens zijn dus dat was weer eens meer dan de moeite waard om te zien. Oh ja,.. en voordat ik het vegeet… ze hebben een hele mooie tentoonstelling met modelbouw vliegtuigen die ooit in Denemarken hebben gevlogen. Meer dan 1000 stuks… Dus als je de kans hebt: gaan!

Voor meer info, zie: http://flymuseum.dk/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

nl_NLDutch