Schroot of kunst? Galeria Figur Stalowych.

In Pruszków (Polen) bevindt zich wel een hele leuke en bijzondere tentoonstelling! Schroot… maar dan anders…

Als je aankomt, is de eerste indruk een schrootplaats. En dat klopt, ten dele… Ja, de eigenaar van de grond heeft inderdaad een schrootplaats maar heeft ook nog iets anders… iets heel bijzonders….

Voor de deur staat een tank geparkeerd… Ja, dat is ook bijzonder, maar nee, dat is niet waarvoor we hier zijn gekomen. In eerste instantie moet je echt even zoeken, maar als je je meldt bij het kantoortje waar de vrachtwagens met schroot worden geladen kun je daar de toegangsprijs betalen en lopen ze met je mee naar een grote hal…

Met daarin… kunst, gemaakt van… schroot. Uhh… hoe dan? Laten we eens kijken naar een detail van een auto die ze hebben gemaakt.

Alles, maar dan ook alles is gemaakt van rest-metaal. Kijk eens naar wat ze allemaal gebruikt hebben… indrukwekkend is nog zacht uitgedrukt…

Dit museum, of deze tentoonstelling, of deze schrootplaats.. hoe moet je het eigelijk noemen, is te vinden in Przejazdowa 17, 05-800 Pruszków in Polen en ligt vlak onder Warsaw. Een pareltje wat meer aandacht zou mogen krijgen.

Oh ja, je mag overal inzitten, opklimmen aanzitten, geen enkel probleem. Een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

nl_NLDutch