Het Aardbeienland in Horst

Welnu… als je zoekt naar echt iets bizars… en wellicht weet wat een Folly is…. (of je hebt kinderen)… ga dan eens hier heen! Het Aardbeienland. Gaat echt helemaal nergens over eerlijk gezegd en juist dat maakt het tot een knaller! (als je van vervreemdend houdt)

Alles, maar dan ook alles draait hier om… je raad het nooit… Aardbeien! Jawel! En dat gaat door tot in het bizarre. Aardbeien borden, bestek, spaarvarkens…oh nee… spaaraardbeien, een compleet soort van sprookjespark rondom dit heerlijke stukje fruit.

Inmiddels “tig” jaar geleden werden deze Folly’s (Een folly is een niet-conventioneel gebouw of bouwwerk, dat ongeschikt is voor huisvesting of andere functies en uitsluitend een decoratief, kunstzinnig of ludiek doel dient.) gebouwd door Dhr Soberjé en die is echt helemaal los gegaan hier! Kasteeltjes bij de vleet, huisjes, winkels, speelplaatsen voor kinderen (voor kinderen is het echt een feest om heen te gaan trouwens) het staat er.

In 2018 is de bouwer gestopt met het bedrijf en is alles overgegaan in een Stichting die het in de lucht probeert te houden met een aantal zeer gedreven vrijwilligers.

Het is te zien dat de geestelijk vader ermee gestopt is (Want wie kan dit ooit nog zo goed onderhouden als de bedenker?), maar dat geeft ook wel weer zijn charme. Hier en daar neemt de natuur weer bezit van de bouwsels en dat geeft wel weer een prachtig surrealistisch sfeertje.

Maar goed, hou je van surrealistisch (dan kom je voor de sfeer) of heb je kleine kinderen (die kunnen er heerlijk spelen): doen! Verwacht je een strakke tent en iets wat serieus is… dan kun je beter naar de leeszaal van de plaatselijke bibliotheek gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

nl_NLDutch