Fort VII Poznan

Fort VII, officieel Konzentrationslager Posen was een nazi-Duits vernietigingskamp dat was opgezet in Poznań in het door Duitsland bezette Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog, gelegen in een van de 19e-eeuwse forten die de stad omcirkelen.

Volgens verschillende schattingen stierven tussen de 4.500 en 20.000 mensen, voornamelijk Polen uit Poznań en de omliggende regio, terwijl ze in het kamp gevangenzaten.

De aller eerste gaskamer die gebruikt is in de 2e wereldoolog staat hier…..

Na de Duitse inval in Polen in september 1939 werd Fort VII gekozen als de locatie van het eerste concentratiekamp in bezet Polen.

In de vroege stadia van het bestaan ​​van dit kamp werden gevangenen doorgaans binnen één week na aankomst geëxecuteerd. Echter in oktober 1939 werd hier het eerste experiment uitgevoerd met een gaskamer uitgevoerd door een SS-chemicus, Dr. August Becker, waarbij ongeveer 400 patiënten en personeel van psychiatrische ziekenhuizen in Poznań werden vergast in bunker nr. 17. De uitroeiing van geesteszieken werd uitgevoerd door SS-Sturmbannführer Herbert Lange, hoofd van de Gestapo in bezet Poznań.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

nl_NLDutch