Draadomroep / radiodistributie in 2022

We hadden al een tijdje een speaker en schakelaar liggen van de Radiodistributie. Wat is dat Radiodistributie? Dit systeem (ook wel draadomroep) was een radio systeem wat via een kabel verliep. Dus niet via de ether (draadloos) maar met een kabel naar je huis. Via een keuze schakelaar (die we ook hebben liggen en waarvoor we ook nog een doel zoeken) kon je de radio kanalen kiezen.

Veel keuze was er niet, maar ja, veel radiostations waren er ook niet in die tijd (tussen 1958 en 1975 heeft dit systeem bestaan).

Maar ja, leuk dat je zo’n speaker hebt liggen (nostalgie) maar wat die je ermee? Welnu… we hebben het ding wat verbouwd met een stukje elektronica van Ali de chinees en nu is het een actieve luidspreker geworden die we kunnen gebruiken met de muziekinstrumenten aan deze kant en ook kunnen aansturen met bluetooth.

En zo krijgt een speaker uit een ver verleden weer een nieuwe toekomst. Oh ja, het accent van de Chinese dame die de bluetooth chip heeft ingesproken is wel pittig aanwezig. Ze zegt: The bluetooth device is ready to pair / The bluetooth device is ready. Maar het accent… wow…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

nl_NLDutch