De Wonderfoon

Voor ouderen met dementie is er door een aantal verzorgers de Wonderfoon bedacht. Een erg leuk concept waarbij er gebruik gemaakt wordt van een oud telefoontoestel (T65) die je om kunt (laten) bouwen met een simpel stukje elektronica.

Als je het setje voor de wonderfoon aanschaft zit er bij de print een QR-code die je verwijst naar de handleiding om een T64 telefoon om te bouwen. Pak die niet direct de standaard handleiding van de site want die kan dus wel eens van een ander type printplaat zijn… (inderdaad….)

Maar goed, als je dus de handleiding pakt die je met die code kunt downloaden stelt het ombouwen weinig voor. Wie een beetje kan solderen moet dit dus ook kunnen maken.

De elektronica die geleverd wordt is heerlijk van eenvoud. Je sluit de draaischijf erop aan, de andere draden gaan naar de aansluitingen die aan de binnenkant van de telefoon zitten (daar waar de hoorn e.d. wordt aangesloten en dan ben je al zo goed als klaar.

Daarna is het nog even de luidspreker van de telefoon vervangen door een nieuw exemplaar en dan is de wonderfoon alweer klaar. Een eenvoudig concept waar de doelgroep veel plezier van heeft.

En als je het te ingewikkeld vindt om zelf te doen.. kun je het altijd nog laten doen door de bedenkers van de wonderfoon. Kost iets meer maar dan hoef je zelf die tijd er niet in te steken.

Meer informatie over deze mooie vinding is te vinden op https://www.wonderfoon.eu/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

nl_NLDutch